TEKÂSÜR SURESİ - التَّكَاثُرُۙ - Andolsun, cehennemi kesin olarak göreceksiniz!.. @Müddessir Kuran Merkezi

SURE HAKKINDA

Mekke döneminde inmiştir. 8 âyettir. Tekâsür, mal, mülk ve çoluk çocuğunçokluğuyla övünmek demektir.

SURE NÛZÜL

Mushaftaki sıralamada yüz ikinci, iniş sırasına göre on altıncı sûredir. Kevser sûresinden sonra, Mâ‘ûn sûresinden önce Mekke’de inmiştir. Medine’de indiğine dair rivayet de vardır (bk. Buhârî, “Rikāk” 10; Şevkânî, V, 575).

SURE'NİN KONUSU

Sûrede insanların, hayatın aldatıcı yönleriyle meşgul olmala­rından, dünya malını biriktirmeye olan düşkünlüklerinden ve âhiret hallerinden söz edilmektedir.
TEKÂSÜR SURESİ - التَّكَاثُرُۙ - SES DOSYASINI BURADAN İNDİR TEKÂSÜR SURESİ - التَّكَاثُرُۙ - PDF DOSYASINI BURADAN İNDİR
TEKÂSÜR SURESİ - التَّكَاثُرُۙ - OKUNUŞ

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ اَلْهٰيكُمُ التَّكَاثُرُۙ ﴿1﴾ حَتّٰى زُرْتُمُ الْمَقَابِرَۜ ﴿2﴾ كَلَّا سَوْفَ تَعْلَمُونَۙ ﴿3﴾ ثُمَّ كَلَّا سَوْفَ تَعْلَمُونَۜ ﴿4﴾ كَلَّا لَوْ تَعْلَمُونَ عِلْمَ الْيَق۪ينِۜ ﴿5﴾ لَتَرَوُنَّ الْجَح۪يمَۙ ﴿6﴾ ثُمَّ لَتَرَوُنَّهَا عَيْنَ الْيَق۪ينِۙ ﴿7﴾ ثُمَّ لَتُسْـَٔلُنَّ يَوْمَئِذٍ عَنِ النَّع۪يمِ (8) ثُمَّ لَتُسْـَٔلُنَّ يَوْمَئِذٍ عَنِ النَّعٖيمِ


TEKÂSÜR SURESİ - التَّكَاثُرُۙ - MEALİ

Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adı ile.. ﴾1-2﴿ Çoklukla övünme yarışı sizi kabirlere varıncaya kadar oyaladı. ﴾3﴿ Hayır! Yakında anlayacaksınız! ﴾4﴿ Hayır hayır! Elbette yakında anlayacaksınız. ﴾5﴿ Hayır! Keşke kesin bir bilgiyle bilmiş olsaydınız! ﴾6﴿ Yemin olsun, cehennemi mutlaka göreceksiniz! ﴾7﴿ Sonra kuşkusuz onu gözünüzle ayan beyan göreceksiniz. ﴾8﴿ Nihayet o gün nimetlerden elbette sorguya çekileceksiniz.



TEKÂSUR SURESİ - التَّكَاثُرُۙ - SURE'NİN MEALİ;

﴾1-2﴿ Çoklukla övünme yarışı sizi kabirlere varıncaya kadar oyaladı. 

﴾3﴿ Hayır! Yakında anlayacaksınız! 

﴾4﴿ Hayır hayır! Elbette yakında anlayacaksınız. 

﴾5﴿ Hayır! Keşke kesin bir bilgiyle bilmiş olsaydınız! 

﴾6﴿ Yemin olsun, cehennemi mutlaka göreceksiniz! 

﴾7﴿ Sonra kuşkusuz onu gözünüzle ayan beyan göreceksiniz. 

﴾8﴿ Nihayet o gün nimetlerden elbette sorguya çekileceksiniz.


Yorum Gönder

fbgbf

Daha yeni Daha eski