İNFİTAR SURESİ - لانفطار - İSHAK DANIŞ | Seni güzel bir ahenk içinde şekillendirdi... @Müddessir Kuran Merkezi

SURE HAKKINDA

Mekke döneminde inmiştir. 19 âyettir. Sûre, adını birinci âyetteki “infetarat”fiilinin mastarından almıştır. İnfitâr, yarılmak demektir.

SURE NÛZÜL

Hem mushaftaki sıralamada hem de iniş sırasına göre seksen ikinci sûredir. Nâziât sûresinden sonra, İnşikak sûresinden önce Mekke’de inmiştir.

SURE'NİN KONUSU

Sûrede kıyamet koparken evrende meydana gelecek olan değişim ve bazı dehşet verici olaylar, öldükten sonra dirilme, mahşerde hesap verme ve itaatkâr kulların varacakları cennetle isyankâr kulların gideceği cehennem gibi konular yer almaktadır.
İNFİTAR SURESİ - لانفطار - SES DOSYASINI BURADAN İNDİR İNFİTAR SURESİ - لانفطار - PDF DOSYASINI BURADAN İNDİR
İNFİTAR SURESİ - لانفطار - OKUNUŞ

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِیْمِ | اِذَا السَّمَٓاءُ انْفَطَرَتْۙإِذَا السَّمَاءُ انفَطَرَتْ ﴿١﴾ وَإِذَا الْكَوَاكِبُ انتَثَرَتْ ﴿٢﴾ وَإِذَا الْبِحَارُ فُجِّرَتْ ﴿٣﴾ وَإِذَا الْقُبُورُ بُعْثِرَتْ ﴿٤﴾ عَلِمَتْ نَفْسٌ مَّا قَدَّمَتْ وَأَخَّرَتْ ﴿٥﴾ يَا أَيُّهَا الْإِنسَانُ مَا غَرَّكَ بِرَبِّكَ الْكَرِيمِ ﴿٦﴾ الَّذِي خَلَقَكَ فَسَوَّاكَ فَعَدَلَكَ ﴿٧﴾ فِي أَيِّ صُورَةٍ مَّا شَاءَ رَكَّبَكَ ﴿٨﴾ كَلَّا بَلْ تُكَذِّبُونَ بِالدِّينِ ﴿٩﴾ وَإِنَّ عَلَيْكُمْ لَحَافِظِينَ ﴿١٠﴾ كِرَامًا كَاتِبِينَ ﴿١١﴾ يَعْلَمُونَ مَا تَفْعَلُونَ ﴿١٢﴾ إِنَّ الْأَبْرَارَ لَفِي نَعِيمٍ ﴿١٣﴾ وَإِنَّ الْفُجَّارَ لَفِي جَحِيمٍ ﴿١٤﴾ يَصْلَوْنَهَا يَوْمَ الدِّينِ ﴿١٥﴾ وَمَا هُمْ عَنْهَا بِغَائِبِينَ ﴿١٦﴾ وَمَا أَدْرَاكَ مَا يَوْمُ الدِّينِ ﴿١٧﴾ ثُمَّ مَا أَدْرَاكَ مَا يَوْمُ الدِّينِ ﴿١٨﴾ يَوْمَ لَا تَمْلِكُ نَفْسٌ لِّنَفْسٍ شَيْئًا ۖ وَالْأَمْرُ يَوْمَئِذٍ لِّلَّـهِ (١٩)

İNFİTAR SURESİ - لانفطار - MEALİ

Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adı ile.. 1- Kıyamet koptuğu ve yeryüzü şiddetli bir sarsıntıyla parçalandığı zaman, 2- O dehşetli günden dolayı yıldızlar dağılıp saçıldığında, 3- Denizler o dehşetli günün hararetinden dolayı kabarıp dışarı dağıldığı zaman, 4- Kıyamet vakti herkesten hesapların sorulması için kabirlerin altı üst tarafa getirildiğinde, 5- Her insan dünyada yaptığı ve yapmadığı bütün amellerin farkına varacaktır. 6- Ey insan! Lütfû bol olan Yüce Rabbine karşı seni nankörlüğe ve kibre sürükleyen nedir? 7- Yüce Allah, seni yoktan var etti. Seni güzel bir ahenk (düzen) içinde şekillendirdi. Yüce Allah, seni dilediği bir surette ahenk içinde yarattı. 8- Hayır! Yüce Allah'ın indirdiği Tevhid dini olan İslam dini'ni yalanladınız! 9-12 Oysa sizin her halinizi gören, her amelinizi amel defterine kaydeden görevli muhafızlar 'Değerli Yazıcılar' vardır. 13- Yüce Allah'ın yoluna uyan salih kimseler cennete gireceklerdir. 14- Şüphesiz, Yüce Allah'a karşı gelerek haddi aşan hadsizler'de alevi sönmek bilmeyen kızgın bir ateşe gireceklerdir! 15- Kıyamet günü haddi aşan hadsizler alevi sönmek bilmeyen kızgın bir ateşe yaslanacaklardır! 16- Yaptıkları hadsizlik yüzünden girdikleri o kızgın alevli ateşten asla çıkamayacaklardır! 17- Kıyamet günü nedir, bilir misin? 18- Evet, kıyamet günü nedir, bilir misin? 19- Kıyamet günü kimse kimseyi bedel ödeyerek asla kurtaramaz! Kıyamet günü hüküm vermek Kendisinden başka hiçbir ilah olmayan Yüce Allah'a aittir.


İNFİTAR SURESİ - الانفطار - MEALİ

1- Kıyamet koptuğu ve yeryüzü şiddetli bir sarsıntıyla parçalandığı zaman,

2- O dehşetli günden dolayı yıldızlar dağılıp saçıldığında,

3- Denizler o dehşetli günün hararetinden dolayı kabarıp dışarı dağıldığı zaman,

4- Kıyamet vakti herkesten hesapların sorulması için kabirlerin altı üst tarafa getirildiğinde,

5- Her insan dünyada yaptığı ve yapmadığı bütün amellerin farkına varacaktır.

6- Ey insan! Lütfû bol olan Yüce Rabbine karşı seni nankörlüğe ve kibre sürükleyen nedir?

7- Yüce Allah, seni yoktan var etti. Seni güzel bir ahenk (düzen) içinde şekillendirdi. Yüce Allah, seni dilediği bir surette ahenk içinde yarattı.

8- Hayır! Yüce Allah'ın indirdiği Tevhid dini olan İslam dini'ni yalanladınız!

9-12 Oysa sizin her halinizi gören, her amelinizi amel defterine kaydeden görevli muhafızlar 'Değerli Yazıcılar' vardır.

13- Yüce Allah'ın yoluna uyan salih kimseler cennete gireceklerdir.

14- Şüphesiz, Yüce Allah'a karşı gelerek haddi aşan hadsizler'de alevi sönmek bilmeyen kızgın bir ateşe gireceklerdir!

15- Kıyamet günü haddi aşan hadsizler alevi sönmek bilmeyen kızgın bir ateşe yaslanacaklardır!

16- Yaptıkları hadsizlik yüzünden girdikleri o kızgın alevli ateşten asla çıkamayacaklardır!

17- Kıyamet günü nedir, bilir misin?

18- Evet, kıyamet günü nedir, bilir misin?

19- Kıyamet günü kimse kimseyi bedel ödeyerek asla kurtaramaz! Kıyamet günü hüküm vermek Kendisinden başka hiçbir ilah olmayan Yüce Allah'a aittir.

Yorum Gönder

fbgbf

Daha yeni Daha eski